Wat zijn liposomale voedingssupplementen?

Voedingssupplementen moeten natuurlijk een bepaalde dosis hebben om goed werkzaam te zijn. Daarnaast is het van belang dat de ingrediënten zo goed mogelijk worden opgenomen door het lichaam. Daardoor kan een effect al optreden bij lagere doseringen. Als je een vitaminepil slikt, neem je lang niet alle vitamine op in je lichaam die er in die pil zit. Een deel gaat helaas verloren.

Lipos betekent vet. In liposomale voedingssupplementen zitten de nutriënten ‘verpakt’ in minuscule vetachtige bolletjes, bestaande uit een dubbele laag fosfolipiden: liposomen. Je zou het kunnen vergelijken met een zeepbel.

Door het inkapselen van nutriënten in liposomen kunnen nadelige invloeden van het spijsverteringsproces worden omzeild. De liposomale ‘verpakking’ garandeert een goede opname, beschermt de nutriënten tegen afbraak en oxidatie en zorgt ervoor dat ze sneller en gemakkelijker in de lichaamscellen terechtkomen.

Liposomale voedingssupplementen zijn vooral bedoeld om een betere opname te realiseren van nutriënten waarvan bekend is dat de opname bij traditionele toedieningsvormen te wensen overlaat.

Daarnaast zijn deze producten bij uitstek geschikt voor mensen die moeite hebben met het slikken van tabletten en capsules. Denk daarbij aan bijvoorbeeld vitamine K2 en D3 voor kinderen en ouderen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply